În ultima parte din această serie de 5 articole( în care am expus soluții eficiente pentru o garderobă bine organizată și cu tot ce trebuie fără a face cheltuieli pasive), prezint o practica simplă pentru a planifica viitoarele cumpărături într-un mod simplu și realist. Desigur, tot vor fi mici scăpări pentru că unele item-uri ne place pur și simplu să le avem acasă sau se cer duse acasă.
Partea V
Planificări de viitor
Pentru a nu ajunge să deținem mai multe haine decât suntem înstare să le purtăm, nu trebuie să ne adaptăm stilul de viață la garderoba existentă. Pentru ușurare e bine de făcut doua grafice cu activitățile zilnice și cu hainele din garderobă, și dacă nu se suprapun, atunci e necesar să intervenim pentru ca hainele să fie potrivite cu stilul de viață pe care îl avem folosindu-ne de cele doua grafice.
Graficele
De exemplu dacă petreci jumătate din timpul tău la birou atunci, jumătate din hainele tale ar trebuii să fie business. Așa cum și dacă petreci 5% din timp socializând , atunci doar 5% din garderoba ta trebuie să fie pentru activitățile de socializare.
Primul grafic se separă în secțiuni care să reprezinte timpul acordat zilnic pentru serviciu, activități casnice, activități sociale, timp liber, comisioane. Cu cel de al doilea grafic facem la fel, doar că fiecare secțiune trebuie să reprezinte hainele care există în garderobă în funcție de aceleași activități din primul grafic.
Dacă graficele tale sunt foarte diferite între ele, atunci trebuie să intervii și să schimbi hainele din garderobă pentru ca ele trebuie să-ți reflecte stilul de viață. Astfel se poate realiza o garderobă bine pusă la punct și toate hainele tale să fie într-adevăr investiții și nu cheltuieli pentru că fiecare piesă vestimentară, chiar dacă a avut un preț piperat, să fie purtată de zeci de ori până când o vei înlocui .
Vă doresc o garderobă organizată și mulțumiri pentru că ați citit această serie. Vă aștept comentariile în care să-mi spuneți părerile voastre și sugestii pentru viitoare articole, de ce nu?!
BIG KISS, F