Categories
Fificel

PUNE-ȚI GARDEROBA LA PUNCT (IV)

O îmbrăcăminte lejeră nu este suficient pentru a te simți confortabil chiar dacă ești într-un mediu relaxant, tocmai de aceea am descris câteva sugestii pentru achiziționarea pieselor vestimentare potrivite pentru o garderobă casual.

Partea IV

Garderoba casual

Alcatuită din piese vestimentare pe care le poți combina și asorta după propia dorință și să poți alcătui diferite ținute fără prea mari investiții, deși un look casual nu înseamnă că trebuie să pari neîngrijită sau că nu îți pasă. Să nu neglijăm felul în care arătam atunci când ne îmbrăcăm casual.

Garderoba principală

Pentru că mereu actualizăm garderoba și aruncăm ceea ce e demodat sau uzat periodic, în fiecare sezon, bineînțeles că nu trebuie să avem o doldoră de haine în dressing, mai bine câteva piese pe care să le utilizăm intens. Deci un număr limitat și strict necesar de piese vestimentare este o investiție profitabilă deoarece se vor putea combina cu ușurință între ele. Cu patru jachete ( cardigane și/ sau hanorace) alături de șase perechi, la alegere, de fuste și pantaloni care par a fi confortabili. Vreo opt topuri, tricouri sau pulovere ar fi suficiente pentru a realiza diferite combinații. Totuși să nu uităm de rochii pe care le putem considera investiții profitabile deoarece înlocuiesc cu ușurință fustele și topurile, mai ales dacă le vom alege în funcție de pigmentația pielii și cu un croi potrivit tipului de siluetă pe care o avem.

Accesoriile

Cu patru perechi de încălțări în trend și potriviți stilului propriu ar trebui să fie suficienți pentru un sezon, înspecial pentru că este o investiție. Poșetele… mai bine 1-2 de calitate decât multe și ieftine, dar să fie în stilul caracteristic purtătoarei.

Recomandări vestimentare

Atunci când faci shophing alege numai pe cele de calitate și cu croiala potrivită ție, dar nu uita că cele care pică bine pe corp sunt ideale pentru a crea un look casual smart, bineînteles materialul să nu se electrizeze. Nu te atinge de cele business, mai bine combină diverse piese din materiale moi, dar independente. O idee ar fi să se combine o fustă cu un cardigan, astfel realizând un look deosebit. Se poate desperechea costumele business pentru a purta jacheta cu o fustă sau o rochie casual. Dar cel mai important dintre toate este inacceptabil să porți haine murdare, decolorate sau descusute.

În partea a V-a, pentru că este ultima din această serie, am să ofer câteva sugestii pentru planificarea viitoarelor cumpărături pentru un dressing bine aprovizionat.

Big Kiss, F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *