Categories
Fificel

PUNE-ȚI GARDEROBA LA PUNCT (III)


O parte considerabila din zi o petrecem la muncă și acest lucru se observă și-n dresing-ul nostru pe care trebuie sa îl adaptam pentru nevoile noastre. Deci e necesar sa fim bine aprovizionate cu tot ce trebuie pentru a ne prezenta corespunzător la serviciu, dar și pentru o stare a spiritului excepțională.

Partea III

Garderoba business

Nu este nevoie de o garderobă supra încărcată cu haine pentru a te putea îmbrăca potrivit în orice context oficial sau la serviciu. Cel mai simplu este creearea unei garderobe “oficiale” din deux-pieces-uri pe care le putem combina între ele și asorta, aceeasta fiind o modalitate simplă și sigură pentru a arata bine întotdeauna.

Garderoba principală

Se alcătuiește din deux-piece, jachete, fuste,pantaloni, topuri, rochii și paltoane. Suficiente sunt patru deux-piece în nuanțe neutre și complementare, sau o combinație de jachete cu fuste și pantaloni. Cu aproximativ opt topuri, cămăși și bluze în culorile potrivite pigmentației pielii , bineînțeles nu prea multe topuri albe pentru că vei parea că ești îmbrăcată la fel în fiecare zi. Topurile sunt o sursă bună de a da culoare ținutei tale. O altă idee ar fi purtarea unei rochii în loc de fustă și top. O necesitate importantă este și un trenci sau palton pentru al purta peste costum.

Accesoriile

Începem cu pantofii, pentru că ne plac mai mult decât ciocolata, deci trei perechi business, în pas cu moda și în tendințele ultimului sezon sunt suficienți. Poșetele captează atenția instant și tocmai de aceea două poșete de calitate, în culori potrivite și încăpătoare sunt suficiente pentru a le purta la serviciu.

Recomandări vestimentare

Culorile ne pot fi într-adevăr de ajutor atunci când simțim nevoia de un mic sprijin în folosul propiu, de exemplu dacă vrem să părem mai prietenoasă și abordabilă ne putem crea outfitul alegând piese vestimentare în culori blande pentru ca de exemplu culorile închise transmit autoritate, așa cum roșul te face să pari insistentă. Un alt aspect foarte important este să fi foarte îngrijită pentru a parea competentă, deoarece un păr nespălat lasă impresia că ești delăsătoare, nemachiată în totalitate e posibil să se creadă despre tine că nu reușești să-ți faci timp pentru a te îngriji . Pur și simplu completează-ți look-ul de sus până jos , privește-te în oglinda înainte de a ieși din casă si prefă-te că iei ceva de jos în timp ce ești atentă la cum areți, apoi așează-te pentru a vedea până unde se ridică fusta. Atenție! Decolteurile și crăpăturile nu sunt potrivite într-un context business, asemenea și unghiile lungi nu se pot încadra într-un asemenea context.

De reținut ar fi că look-ul tău business trebuie să reflecte valorile de bază ale domeniului în care activezi.

În curând vă aștept cu următorul articol din această serie în care subiectul principal e garderoba casual.

KISS, F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *