Pentru că am discutat despre cum se poate face ordine în garderobă într-un mod organizat, revin cu partea a 2-a din seria “pune-ți garderoba la punct” unde am să prezint o modalitate de a face shopping într-un mod inteligent. E o soluție pentru a reuși să fim cât mai sustainable și să ne oprim din consumerismul exagerat existent la ora actuală.
Partea II
La cumpărături
Bineînțeles că vom arunca unele piese din șifonier atunci când facem ordine, așa că trebuie înlocuite cu altele care se potrivesc ca stil și sunt în culorile care ne avantajează, pentru asta este indicat să facem o listă cu ce trebuie să completăm garderoba.
Investiții nu cheltuieli
Nu contează cât costa hainele, ci cât de des vor fi purtate, pentru că o haină la reducere, pe care o purtăm o singura dată, este o achiziție costisitoare în comparație cu o piesă vestimentară pe care o putem purta de zeci de ori. Paltoanele, jachetele, fustele și pantalonii sunt în general investiții, indiferent de stilul de viață și personalitate.
Hainele în trend
Sunt articolele ce pot fi cumpărate anual pentru a-ți menține garderoba în pas cu moda și dacă sunt pe gustul tău. Merită achiziționarea unor piese în trend sau într-o culoare modernă, cum ar fi o rochie sau o cămașă.
Mărimea potrivită
În general diferă în funcție de magazin și de croiala hainelor, dar cu cât sunt mai lejere, cu atât corpul va părea mai suplu și îți vor fi mai comode. Să nu fie nici prea lejere, adică cu una sau două mărimi mai mari, pentru că vor dezavantaja simetria siluetei.
Un aspect elegant și lejer
Sunt câteva detalii la care e bine să acordăm atenție atunci când achiziționăm o piesă vestimentară, cum ar fi să fie betelia puțin mai largă, să nu stea fixă pe talie, cusăturile laterale să nu fie încrețite. Fermoarele trebuie să stea întinse, mâneca să fie puțin mai lejeră în partea de sus, fustele și pantalonii să pice drept de la fese în jos fără să facă cute. Mânecile jachetelor și trenciurilor să ajungă până la încheietură iar buzunarele să nu stea căscate. Jachetele, bluzele și rochiile nu trebuie să crape în zona bustului.
Calitatea brandurilor
O haină de marcă se deosebește prin faptul că are toate cusăturile netede, lejere, fără cute. Tivurile sunt întinse și egale, căptușeala este netedă și bine ascunsă. Bineînțeles, un preț piperat nu garantează calitatea.
Recomandări
A face o listă, deși nu trebuie cumpărate toate lucrurile deodată e mai important decât pare. A purta lenjeria de corp potrivită și pantofii cu care îți vei asorta ținuta pe care vrei să o cumperi sunt factori importanți pentru a merge la sigur. Caută mai întâi culoarea potrivită, apoi asigura-te că stilul se potrivește cu corpul și măsurile tale. Asigură-te că hainele iți vin bine și lejer și că iți place ceea ce vezi în oglinda. Dacă depășește bugetul, oare chiar merită?
Îngrijește-ți hainele
Hainele care se șifonează repede, trebuie spălate după fiecare purtare și costumele se pun la aerisire. Pantofii se pot încălța din nou doar după ce se evaporă umezeala absorbită în timpul purtării anterioare. Programul de la mașina de spălat trebuie fixat la minimum pentru că lichidele strică și slăbesc țesăturile. Se rezolvă orice defect al hainelor urgent( tiv, nasturi lipsă, rupturi).
Urmează partea a 3-a în care subiectul principal este gardeoraba pentru serviciu, pentru că o mare parte a timpului nostru îl petrecem muncind.
Kiss, F
4 replies on “PUNE-ȚI GARDEROBA LA PUNCT (II)”
Imi place faptul ca ai abordat si aspectul “Investiții nu cheltuieli”. recunosc ca mi-ai dat de gandit. Multumesc pentru sfaturi!
Eu iti multumesc pentru feedbeack si ma bucur ca iti sunt de ajutor <3
Greetings! I’ve been following your weblog for a while now and finally got the
courage to go ahead and give you a shout out from Lubbock Tx!
Just wanted to say keep up the good work!
Mulțumesc frumos pentru incurajare!