Categories
Fificel

PUNE-ȚI GARDEROBA LA PUNCT (I)

Pentru o garderobă bine organizată sunt câțiva pași de urmat pe care eu am să-i prezint în 5 părți, tocmai pentru a ușura puțin întreaga muncă. Așa că am să încep cu prima parte în acest articol, iar în următoarele 4 articole am să prezint alți pași importanți pentru o organizare completă.

Partea I

Fă ordine în șifonier

Exact din locul în care îți depozitezi hainele se începe toată treaba și pentru o asemenea treabă trebuie rezervată o zi întreagă, deoarece trebuie verificat fiecare articol în parte pentru a vedea dacă ni se potrivește sau nu.

Pentru început trebuie sortare în trei grămezi , așa că în prima grămada vom pune hainele pe care le vom păstra, în a doua grămada hainele pe care e posibil să le păstrăm și în a treia grămadă vor ajunge acele haine pe care le vom arunca.

Pentru sortarea hainelor într-un mod cât mai eficace vom fi atente la detaliile de bază, de exemplu dacă se potrivește culoarea și se potrivește stilul atunci ajunge în prima grămadă. Culoare ne place , dar nu și stilul, atunci să ne gândim dacă poate fi modificată sau asortată cu ceva încât să arate bine? Dacă da, atunci ajunge în grămada a doua. Dacă ne place stilul, dar nu și culoarea? O putem purta cu o altă piesă într-o culoare complementară? O poți asorta cu o eșarfă încât să arate bine? Dacă da, atunci locul ei e în grămada a doua. Dacă nu se potrivește mărimea și nu a mai fost purtată de un an trebuie să ajungă în grămada a treia.

Prima grămadă – Haine de păstrat.

Aranjăm hainele pe categorii: trenciuri, jachete, costume, fuste pantaloni, rochii, bluze și cămăși. Gruparea lor și după culoare ne poate ajuta să le asortăm mult mai repede.

În șifonier se pun toate hainele orientate în aceeași direcție, după ce li se încheie nasturii și se trag fermoarele și sunt atent aranjate. Bineînțeles nu se înghesuie hainele și nu se pun lucrurile murdare înapoi în dulap.

A doua grămadă – Merită să le păstrez?

Se încearcă combinarea a fiecărei piese vestimentare cu toate hainele din garderobă pentru a vedea dacă merită păstrată.

Se pot face anumite ajustări pentru a putea fi păstrate cum ar fi scurtarea unei fuste prea lungi sau schimbarea nasturilor pentru a le oferi un look actual, etc.

A treia grămadă – Scapă de hainele pe care nu le mai porți

Metoda este simplă: Dăruiește-le unei prietene sau vinde-le pe cele scumpe, actuale sau de bună calitate. Donează-le unor nevoiași.

Retușuri

Înainte de a pune hainele înapoi în șifonier trebuie curățate, reparate, șterse de praf și eventual să se pună câte un produs împotriva moliilor printre ele. Alege umerașe potrivite pentru ca hainele să își păstreze forma, cum ar fi umerașe mari din lemn pentru jachete și trenciuri, umerașe de lemn cu cleme pentru fuste și pantaloni, umerașe spongioase pentru materiale vaporoase, de lux.

În următorul articol vă descriu cum se poate face cumpărăturile necesare pentru o garderobă organizată.

Kiss, F


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *