Categories
Fificel

Dresurile sunt o alegere avantajoasă în crearea unei ținute feminine și stilate

Pentru că  dresurile sunt nelipsite din garderoba unei femei, le consider foarte importante în alcatuirea unei ținute în sezonul rece, trecând peste faptul că pot să țină de cald în timp ce sunt purtate cu o fustă sau o rochie. Totuși nu trebuie să ne gândim doar la utilitatea lor termică, ci mai degrabă să ne intereseze aspectul pe care îl oferă întregului outfit. Bineînțeles ei trebuie să se muleze cât mai bine pe picior, adică să nu facă cute pentru că vă sunt mari.

Contează foarte mult calitatea și modul în care se așează pe picior deoarece dresurile care sunt scămoșate, nu au o culoare uniformă, sau arată ca și cum v-ați fi bronzat prea tare pe picioare, sunt de ocolit. Trebuie căutați cei de calitate foarte bună pentru că un dres prost și neuniform poate să strice toată ținuta, oricât de îngrijită ar fi aceasta. Bineînțeles nu este o opțiune bună de a purta dresuri fine, de culoarea piciorului, cu pantaloni scurți, așa cum nici purtați cu bascheți, teniși, bocanci sau orice alt fel de încălțăminte sport nu va fi o alegere fericită. La fel, nu se potrivesc nici cu rochii-pulover, rochii hippie-boeme, fuste mini din piele sau orice altă variantă de ținută casual-sport-feminina. Pentru alegerea dresurilor transparente nude e bine să fie aleși într-o nuanță cât mai apropiată a pielii și cât mai fini, 15 DEN sau chiar 5 DEN. Iar pentru sandale se potrivesc doar cei care nu au cusături la vârful degetelor. Cei negri dau o notă de eleganță ținutelor, în special dacă sunt o pereche cu talon. Și un alt factor important într-o ținută, atunci când purtăm ciorapi, e bine ca rochia să aibă mânecă, chiar și transparentă, iar coafura să fie una neglijentă, adică un neglijent voit.

Dresurile 50 – 100 DEN pot fi o alegere foarte avantajoasă în crearea unei ținute feminine și stilate, fiind o bază excelentă pentru botine sau sandale spectaculoase, deși pot îngroșa sau subția piciorul, este foarte ușor să îi ducem într-o zonă bătrânicioasă. Purtarea ciorapilor este o alegere foarte bună pentru un stil degajat cu o fustă dintr-un material gros, dar pot fi integrați cu succes și în ținute sobre cum ar fi cu o rochie din jersè și botine cu toc gros, sau cu o fustă din tweed și pantofi oxford, o rochie din paiete sau puf, bineînțeles cu cât mai opac ciorapul cu atât poate fi mai scurtă rochia. Nu se vor potrivi o pereche de dresuri 100 den cu o rochie din voal, sau dintr-un oricare alt material mai subțire în comparație cu cel al dresurilor. Un outfit reușit poate fi realizat prin asortarea dresurilor cu pantofii, iar restul ținutei să fie mai colorată și cu un croi minimalist, totuși să nu existe un contras mare între piese, ci mai degrabă să se meargă pe o culoare complementară. Dar, atunci când nu există inspirație se poate alege un costum din 2 piese care să fie pus în valoare de nuanța dresurilor și întreaga ținută va fi bine compusă. Modern, și plăcut la ochi va fi și o pereche de dresuri asortați perfect la întreaga ținuta, gen all red sau all blue… numai că aici e important make-up-ul și coafura.

Creând cu ajutorul dresurilor efectul de second skin alături de o maletă, este soluția perfectă pentru asortarea încălțărilor la rochie și nu la dresuri, totuși acordând importanță la asortarea nuanțelor pentru a nu realiza o combinație prea agresivă. Și pentru situațiile în care dorim să asortăm un ciorap colorat cu un pantof colorat, e bine ca ciorapul să fie foarte vizibil, combinația printurilor să funcționeze între ele și restul ținutei poate fi alcătuită din nonculori, rezultând astfel un aspect echilibrat. Ciorapii albi transparenți se poartă doar cu alb, chiar dacă așa spune teoria și chiar dacă de obicei merg doar la ținute în întregime albe, se poate obține un look perfect alegând doar pantofii albi alături de dresuri.

Dresurile dantelate negre se asortează perfect un cu imprimeu floral, sau cu pantofii care au printuri florale, deși este foarte dificil de ales o pereche de pantofi potriviți cea mai simplă alegere este o pereche de botine foarte feminine, astfel nu vor putea fi duși într-o zonă vulgară. Referitor la dresurile colorate din dantelă, cea mai bună alegere este asortarea lor fix cu aceeași nuanță, adică să se meargă pe ton sur ton. Ciorapii dantelați merg perfect cu rochiile monocolore, croieli minimaliste și prezența cât mai discretă a altor accesorii îi vor pune în evidență mult mai frumos.

Dresurile cu inserții aurii sau argintii sunt printre preferatele mele, și DA! merg la multe ținute și sunt ușor de asortat. Singurul lucru care trebuie luat în considerare este cum îi asortăm, și cel mai indicat este să purtăm o fustă midii sau până la genunchi cu volum, cloș sau creață în aceeași nuanță cu a dresurilor și dintr-un material mai prețios. Atenția se atrage în zona dresurilor, deci nu trebuie să mai punctăm cu ceva în alte zone sau să evidențiem coafura și machiajul, contează doar strălucirea dresurilor și încălțările să fie cele potrivite, nu elegante, nu stileto, preferabil să fie într-o notă creativă. Vor arăta perfect cu un costum din lână simplu alcătuit din două piese sau cu o rochie din mătase, importante fiind nuanțele în întreaga ținută. Dar pentru o ținută fără complicații e bine să fie purtați cu aceeași nuanță în bloc.

stil 2018

Una dintre preferințele mele sunt dresurile colorate, cu printuri și aplicații, deși par greu de purtat, bineînțeles fără a se insista cu accesorizarea în alte zone a outfitu-lui, merg foarte bine cu nuanțe neutre sau cu una dintre culorile care se regăsește în printul de pe ei. Una dintre opțiuni ar fi asortarea cu nuanța lor de bază, fie ea chiar și o nonculoare. Ciorapii cu flori merg foarte bine asortați cu modele geometrice, accesorizarea limitându-se la un colier sau cercei, nu și poșeta. Bineînțeles, cel mai bine vor arăta asortați tot cu un imprimeu floral, deși este foarte greu de reușit o asemenea asortare și nu oricine poate. 

Deși sunt situații în care nu avem de ales, putem realiza o ținută deosebită pornind doar de la dresuri luând în considerare urmatoarele sugestii:

Pentru a obține o imagine plăcută cromatic se pot creea outfit-uri doar combinând două nuanțe care se “îndulcesc” una pe cealaltă, cum ar fi: fucsia-negru, bleumarin-coffee, roșu-maro, bleumarin-olive, cărmiziu-beige.

♥ O ținută neagră cu dresuri roșii duce totul într-o zona paravăzută și plictisitoare, însă atunci când nu e de ales, măcar încălțările să fie fix în culoarea dresurilor și roșul să fie într-o nuanță cât mai stinsă sau caldă.

♥ Pentru a avea o ținută impecabilă soluția ar fi asortarea dresurilor cu dominanta ținutei, adică să fie asortați la culoarea care se regăsește în restul ținutei în cantitate masivă.

♥ Pentru alungirea siluetei e bine ca nuanța dresurilor să fie regăsită și în cea a pantfofiilor și a fustei rezultând o imagina unica și interesantă.

♥ Pentru un outfit monocromatic, dresurile pot fi acea umbră necesară întregii ținute, dar un elementul focal care poate fi o broșă, fular sau colier într-o culoare deranjantă poate distruge armonia întregii ținute.

♥ Dresurile potrivite unui top, guler sau jachetă într-o ținută poate fi o alegere foarte bună, precum și adăugarea unor dresuri în ton mai cald sau rece decât ținuta poate rezulta o imagine atractivă dând o notă de elegață și rafinament.

♥ Dacă ținuta e alcătuită din tonuri agresive se poate înmuia cu o pereche de ciorapi gri, astfel cu gri se poate face o tranziție lină de culoare. O gamă largă de gri poate îmbunătăți orice ținută deoarece înmoaie ținutele în tonuri agresive. Mai bine o pereche de dresuri neutri decât negri pentru a face o tranziție lină de culoare.??????

♥ Un look foarte atractiv se crează atunci când dresurile colorate au un ton mai rece sau mai cald decât ținuta de bază, rezultând o imagine rafinată, elegantă și cu siguranță nu se va demoda.

BIG KISS, Florentina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *