Categories
Fificel

Câteva detalii pentru o ținută reușită indiferent de situație

Uneori atenția la detalii poate salva o întreagă ținută, am observat acest lucru de multe ori și am să descriu câteva dintre ele, pe cele mai importante din punctul meu de vedere. Deoarece multe dintre ținutele mele sunt compuse din piese vestimentare foarte ieftine( de prin sh-uri), acord o mare atenție asupra materialului și finisărilor, sunt atentă și la cum se așează pe corp fiecare piesă separat. Toate acestea știind clar că frumusețea trăsăturilor și a trupului trebuie pusă în valoare cu pricepere și îndemânare, evitând cu grijă modelele și culorile care dezavantajează.

Un factor important este că îmi cunosc foarte bine proporțiile, știu că am un corp în formă de “A”, deci știu clar unde am voie să punctez cu volum și unde nu. Îmi place forma corpului meu foarte mult, o consider avantajoasă, așa că nu am nimic de ascuns, trebuie doar să echilibrez. OK, stau departe de acele outfituri extrem de mulate, gen jeanshi skinny și o maletă… poate dacă jeanshi sunt într-o nuantă închisă (nu negru) și maleta e foarte colorată dintr-un material voluminos. Hainele mulate le consider o alegere inspirată doar dacă nu evidențează kilogramele pe care le am pus, că se mai intamplă și de astea. Totusi, stiu că un material frumos, cu o croiala corectă, care îmbracă perfect un anumit tip de siluetă, displace în totalitate privit pe o siluetă la care nu se potrivește.

Un alt aspect de care țin cont este cel legat de pigmentație și… iarna nu e ca vara, pielea mea la fel și ea! Deși am o pigmentație aurie vizibilă, în perioada rece sunt mai deschisă la piele, astfel pot lejer să integrez în outfit-uri și piese în tonuri reci mixându-le cu cele in tonuri calde astfel încât să mă avantajeze.

În general aleg piese vestimentare care în partea superioară să fie din țesături mai pline, mai voluminoase, mai accesorizate, mai… orice care creează iluzia de volum și atrage atenția în zona de sus. Iar de la talie în jos mereu încerc să aleg piese care sunt  din materiale fine, delicate, fluide și care nu atrag atenția prea mult, aproape deloc. La capitolul încălțăminte… am detaliat despre pantofii potriviți – aici. Deseori aleg varianta safe, adică aceași culoare ca și fusta sau dresurile și în special sunt atentă la delimitări… lucru foarte important. Tot aici vreau să menționez că dressuri-le opace și mate nu se vor potrivi niciodată la o fustă dintr-un material delicat.

Un alt detaliu pe care eu nu îl pot omite este cel legat de lungimi, lungimea fustei sau rochiei în comparație cu cea a hainei, dacă lungimea fustei este sub genunchi e foarte nepotrivit ca lungimea hainei sa fie deasupra genunchiului. Funcționează foarte bine o fustă lungă la o haină care ajunge pana deasupra genunchiului, bineînțeles merge și o haină scurtă, până la talie. Atenție la texturi, să se potrivească cumva, dacă tot se suprapun. Și a alege o haină care vă depăși în lungime fusta aproximativ cu 2 cm va fi un plus în alcătuirea ținutei. E simplu! Așa trendul este învins de necesitatea echilibrului. Oricum nu ce este în trend e și frumos, sau e bine de integrat.

Expunerea unor părți ale corpului nu sunt punctul meu forte, defapt prefer să fiu mai mult îmbrăcată decât dezbrăcată, așa că …NU decolteu provocator. Ideea este că nimic ce duce înspre vulgaritate sau expune mai mult decât permite bunul simț nu are cum să fie un plus, chiar dacă se aduce la rang de normalitate absolut tot ce altă dată era considerat rușinos,  prefer să port ceea ce este într-adevăr frumos și accentuează feminitatea.

Nu pot să trec peste un alt aspect important dintr-un outfit….și anume ce se întâmplă în zona capului, pentru că de multe ori se poate da greș cu coafura și make-up-ul. Eu mereu merg pe complementar, dacă am o ținută foarte bine accesorizată și integrate elementele, atunci sigur voi alege o coafura lejeră și cât mai naturală, o coadă sau un coc nefinisat si make-up accentuat doar la ochi sau buze, bineînțeles toate acestea trebuie să dea continuitate ținutei. O coafură elaborată și un machiaj atent realizat e opțiunea perfectă dacă ținuta este una simplă sau nu e tocmai ce ar fi trebuit să fie, astfel distrag atenția de la detaliile nepotrivite și întregul look va fi ok. Evit să fie absolut totul super finisat și atent potrivite deoarece nu asta înseamnă stil.

Mănușiile și pălăriile sunt o opțiune FOARTE pe placul meu! Nu necesită multă străduială în a le integra în ținute dacă se ține cont de câteva detalii… Despre pălării am detaliat aici tot ce e mai important în asortarea lor la o ținută.

Dacă ceva nu mă convinge clar că se potrivește, renunț și merg pe ideea că e mai bine puțin decât mult și prost… Totuși simplitatea este mai elegantă decât orice grămadă de haine scumpe. Uneori ținutele de pe manechinele din mall sunt o opțiune perfectă în lipsă de inspirație, sau o piesă vestimentară  vintage e un ajutor de nădejde pentru a crea o ținută mai bună. Așa că e un mini truc de aplicat zilnic… mai bine în kaki din cap până în picioare decât cu diamante și sigle nepotrivite.

Emană eleganță și feminitate prin atitudine indiferent cum ești îmbrăcată, dar nu uita de accesoriul cel mai important, zâmbetul.

BIG KISS!

6 replies on “Câteva detalii pentru o ținută reușită indiferent de situație”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *