Categories
Make-up

Cat de dificila e alegerea unui fond de ten

fond-de-ten-1024x512

Cu cateva zile in urma am trecut printre cele mai dificile incercari posibile legat de make-up, mai precis partea cu fondul de ten.

Mi-am comandat un fond de ten dintr-o brosura destul de cunoscuta si de unde eu imi mai luasem cate ceva din cand in cand, chiar si fondul de ten care imi era pe terminate. Cum nu mai era disponibil cel pe care eu il foloseam, am ales unul dintr-o gama destul de laudata si bineinteles ca am nimerit foarte prost. Nu zic ca nu e bunicel, doar ca am nimerit o nuanta prea inchisa pentru mine si asta din cauza ca reprezentantii nu au la dispozitie testere care sa te ajute sa iti  comanzi nuanta cea mai potrivita tie. Eu consider ca asa ar fi mult mai avantajos si pentru ei ca sa le mearga afacerea.

Dupa toata ofticarea si incercarile de-al utiliza intr-un fel sau altu, adica am incercat sa il amestec cu ce a mai ramas din fondul de ten pe care il foloseam pe atunci. Nimic nu a functionat, era prea inchis, utilizabil doar pe la vara cand voi fi bronzata.

Asa ca am inceput sa trec la partea cu vanatoarea prin magazine… la ideea ca pot sa le testez si  sa vad clar fiecare nuanta in parte pentru a alege cel mai potrivit.

Young lady applying a swatch of foundation

Dar inainte de a merge in magazin am cautat recomandari pe net sa vad cine ce zice si ce recomanda, dupa care am plecat la magazin unde am gasit gama care imi parea mie ca ar fi potriviata tenlui meu, dar nu aveau testere la nuantele pe care as fi vrut sa le incerc, asa ca a trebuit sa ma reorientez si am luat un fond de ten care il incercasem acolo si imi placea nuanta lui si cum se intindea pe mana, tot de la aceasi firma. Ajunsa acasa am incept sa il aplic si sa vad ce e de capul lui…si nu am fost multumita. Nu imi venea sa cred ca am inca un fond de ten in colecctie pe care nu il voi folosi niciodata pentru ca arata foarte neestetic pe piele. Am incercat tot felu de amestecuri si metode de aplicare in speranta ca poate reusesc cumva sa il port.

Ca o ultima solutie am avut de ales in a cumpara o crema de fata noua sau un alt fond de ten, asa ca am schimbat crema de fata trecand de la una de matifiere la una hidratanta, gandindu-ma ca e prea mult sa folosesc si crema si fondul de ten pentru tipul de ten gras. A fost decizia cea mai buna, pentru ca de aceasta data fondul de ten se intinde foarte bine pe piele si arata foarte bine si nu se vede inestetic, iar de pudra chiar nu am nevoie, lucru care conteaza foarte mult pentru mine pentru ca nu suport felul incare arata un ten pudrat.

E bine de stiut ca un fond de ten potrivit e cel mai important la capitolul make-up, pentru ca trebuie sa fie in nuanta foarte apropiata pieli pentru a nu arata ca o masca si sa fie de o textura potrivita pentru ten, astfel incat sa nu se vada inestetic, si sa inbunatateasca aspectul tenului, iar gradul de acoperire conteaza in functie de preferinta fiecaruia.

Despre fiecare fond de ten folosit voi scrie intr-un alt articol si cu poze doveditoare despre calitatile lor, dar pana atunci voi incerca inca cateva despre care am auzit cuvinte de lauda si sunt tare curioasa, asa poate descopar si eu unul care sa ma multumeasca maxim.

Pe data viitoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *