Categories
Fificel

Flori pentru fiecare femeie

ghiveci_orhidee

Femeile iubesc floriile atat de mult incat renunta  la orice altfel de cumparaturii doar pentru a cumpara o frumusete pentru biroul ei, poate chiar geamul de la birou.

Oare de ce ? Clar pentru ca orice femeie are nevoie de ceva ce sa ii dea o stare de bine si prospetime sau care sa ii stimuleze creativitatea.

Pentru asta trebuie sa stie si cum sa le ingrijeasca, altfel nu vor avea viata lunga.

Ma gandesc la Orhidee si consider ca e o floare iubita de toata lumea si admirata la maximum, asa ca iata cateva sfaturi pentru intretinerea ei, si sunt foarte importante.

Daca o cumperi, atunci analizeaza atent frunzele, sa fie curate fara pete si cat mai tari.O data cu ea cumpara si un fertilizant lichid pentru ca iti va fi de un real ajutor.

Dupa ce ajungi acasa, daca radaciniile sunt verzi adica se vede ca au fost udate, atunci nu o uda pana ziua urmatoare.

Pozitionarea ei in casa e extrem de importanta si mai ales cata lumina primeste, de aceea nu recomand sa o fie pusa in  geam daca bate soarele toata ziua pe el.

Deci recomand sa nu ajunga razele de soare pe flori (floarea nu va rezista inflorita prea mult), dar sa fie langa geam e foarte bine pentru ca are nevoie de multa lumina.

Inca un lucru important este sa nu fie in curent, deci mai langa un perete sau inspre un colt, numai sa nu fie in curent.

Ii place variatiile de temperatura, adica noaptea mai rece si ziua mai cald, asa ca se poate lasa geamul dechis peste noapte pentru ca nu o deranjeaza.

Poate fi pusa intr-un ghivecci ceramic elegant fara nici o problema daca este special conceput pentru orhidee, insa va trebui mereu sa ii verificati radaciniile si sa le analizati daca va trebui udata sau nu, de altfel nici nu recomand sa fie udata inainte de a se analiza radacinile.

Udarea se face cu apa tratata, efectiv se prepara o cantitate fix cum scrie pe ambalajul cu fertilizant si se pune la pastrare pentru a se putea utiliza de fiecare data cand se face udarea.

Se uda doar cand se observa albirea radacinilor, altfel  vor putrezi.Dar nu asteptati sa fie albite fix toate ca va moare de sete. 

Si Doamne fereste sa o udati de sus sau sa ajunga apa la baza frunzei si sa stacneze. Cel mai bine e sa se puna apa in propiul ghiveci aproximativ jumatate umplut si peste apa aia sa se puna floarea la loc.O lasa-ti asa vreo 15 minute dupa care aruncati apa aia, chiar sa nu ramana apa deloc in ghiveci.

Ori, pur si simplu lua-ti floarea scufundati-o intr-un vas cu apa tratata timp de 15 minute dupa care se pune la loc. Totusi cand e umezeala in aer nu trebuie udata prea des, poate o data pe saptamana sau la 10 zile, dar vara trebuie mai des, uneori si o data la 3 zile, daca se afla intr-un mediu foarte calduros. 

Dupa ce cad floriile la 3-4 zile lua-ti o foarfeca si taiati tija, dar sa ramana vreo 3-4 ochiuri( asta daca se poate )si atunci exista posibilitatea ca din fiecare ochi sa creasca cate o ramurica care va face flori.

In principiu nu e greu de intretinut o asemenea frumusete, doar sa se respecte cateva conditii si va inflorii in fiecare an frumos si abudent.

Chiar merita toate eforturiile pentru asemenea frumusetii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *